Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
28.08.2018.
10:25 > 12:39
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije poručio je, povodom uvođenja trombotesta kao usluge izabranih lekara u Domu zdravlja "Novi Sad", da su tvrdnje zaposlenih koji ukazuju na nezakonito i neprofesionalno uvođenje ove usluge ishitrene, neprimerene, kontradiktorne, a na kraju i neosnovane.
  • Sikter bre

    30.08.2018 17:52
    Ajvan
    Da se lekar Kocić (možda je i doktor, ali obavlja lekarski posao) bavi sindikalnim poslom, a ne politikom, zalagao bi se za povećanje plata jer se, uvođenjem ove obaveze, povećava obim posla lekarima u Domu zdravlja. Prema tome: njegova priča o razgovoru sa drugim lekarima i njihovom prihvatanju nove obaveze je, najblaže rečeno, proizvoljna tvrdnja. Ja mu ne verujem da je obavljeno bilo kakvo anketiranje lekara u vezi sa prihvatanjem obaveze da rade trombotest. On to "tek tako", napamet tvrdi, a tvrdi , verovatno, zato da bi se nekom umilio. Na osnovu čega ovo mislim?
    Prvo, pročitajte ponovo ove iskaze: "Tek nakon donošenja novog Pravilnika stvoreni su i zakonski uslovi za saradnju KCV i DZ, koja bi trebalo da dovede do novog kvaliteta usluge".
    "DZ je organizovao edukaciju zaposlenih" i sl. Ovakve rečenice, u ime Doma zdravlja, zvuče kao da ih izgovara upravnik ili direktor, a ne sindikalac. A šta kaže na kraju predsednik sindikata? Pogledajte: "Poruka našeg Sindikata svim zaposlenima je da se pisanim putem obrate Poslodavcu i svom sindikatu ukoliko imaju bilo koji problem. " Zamenite reč poslodavac (treba je pisati malim slovom) rečju uprava ili rečju direktor i dobićete jasnu sliku čije stavove iznosi predsednik sindikata. Naravno, moguće je da su stavovi direktora ispravni a stavovi nezdovoljnog dela lekara loši ali vrednost njihovih mišljenja nije tema ovog komentara.
  • Žabalj

    29.08.2018 12:27
    Nije problem
    Pa kod nas u Žablju to rade lekari opšte prakse , da li su oni pametniji ili školovaniji od lekara u Domu zdravlja Novi Sad Šta Vam je gospodo lekari to problem da radite ?
  • Drugi clan

    29.08.2018 01:20
    Sindikata
    Sindikat treba da se bori za moju platu, za uniformu koju nisam dobila 5 godina...ovo mi lici na promociju dr Vidacic...pazljivo sam procitala saopstenja oba sindikata, i ne vidim čemu dizanje tenzije , imam od jedan do dva pacijenta na dan, koji su prezadovoljni nasom brzinskom uslugom a ne cekanjem u KCV pola dana...pa drage kolege, ovde smo da olaksamo bolest pacijentu, vreme...a i drago mi je sto mogu i u INR da pratim svog pacijenta.
  • Novosadjan

    28.08.2018 19:46
    Tako to bude kad je sibdikat podredjen vlasniku
  • Član

    28.08.2018 16:39
    Sindikata
    Razlika izneđu ova dva sindikata je u tome što se dr Vidačić bori u interesu lekara dok se ovaj drugi grčevito drži za svoju fotelju po cenu da gazi po svima.
    Kako može neko ko pojma nema ni šta je INR niti je ikad radio u opstoj praksi da bilo sta komentarise I pise da je edukacija bila ok kad se zna da NIJE.
    Pacijenti imaju pravo da znaju istinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna